برخلاف توصیه رهبری مبنی بر آرامش فضای سیاسی، احمدینژاد تلاش میکند دوقطبی تازهای ایجاد کند
آفتابنیوز : احمدینژاد باز هم جنجال آفرید تا دیده شود. درحالی که سؤال از پروندههای مفتوح وی در قوه قضائیه پای ثابت نشستهای سخنگوی قوه قضائیه است، او همچنان بر درستی مسیر طی شده در دولتهای نهم و دهم اصرار دارد و یک انتقاد ساده به خود را هم برنمیتابد. حالا در مواضعی طلبکارانه دولت مستقر را به بیکفایتی متهم کرده و از رئیسجمهوری خواسته از سمت خود کنارهگیری کند.
به گزارش آفتابنیوز؛ نفس بیان این سخنان به نوبه خود نشانه تفاوت فضا در دولتهای دهم و دوازدهم است. در دولت دوم احمدینژاد فضا به گونهای بود که بسیاری، تنها به دلیل انتقاد از رئیس دولت طعم بازداشت و فشارهای نامتعارف را به جان خریدند. اما حالا احمدینژاد و یارانش بیهراس از بازخواست و شاید با این احتمال که افکار عمومی ایران حافظه تاریخی ندارد و کارنامه او و دولتش را از یاد برده است، برای دولتی که یک سال و نیم پیش از مردم رأی اعتماد گرفته است، خط و نشان میکشند. چرا احمدینژاد به جای پاسخگویی به تاریخ و افکار عمومی، راه تهاجم را در پیش گرفته است؟ چرا با چنین ادبیاتی سخن میگوید؟ پاسخ به این سؤالها شاید معانی جنجال تازه رئیس دولت نهم و دهم را روشن کند.
سفر احمدینژاد به استا گیلان/عکس از دولت بهار
دامن زدن به موج بیدولتی
احمدینژاد را میتوان جزو جاماندگان قافلهای دانست که سودای بیدولتی در سر داشتند. کنارهگیری دولت سودای برخی حاشیهنشیان عرصه سیاست کشور بود که پس از اعتراضات دی ماه سال گذشته و بعد از اعمال فشارهای خارجی به کشور، مطرح شد. در آن زمان که فضا قدری غبارآلود شد، برخی بدشان نیامد ماهی مقصود خود را صید کنند و قوه مجریه را - آن هم بدون انتخابات - تصاحب کنند. اما رهبر معظم انقلاب مانع تحقق این رؤیای ناپخته شدند. ایشان در اظهارات متعدد، از جمله 22 مردادماه در دیدار اعضای مجلس خبرگان تأکید کردند «آنها که میگویند دولت باید برکنار شود، در نقشه دشمن نقشآفرین هستند. دولت باید سر کار بماند و با قدرت، وظایف خود را در حل مشکلات انجام دهد.»
تلاش برای القای بیدولتی، حتی نتوانست حمایت جناح اصولگرا را کسب کند. حالا احمدینژاد چندین ماه پس از آن، با تکرار آن سودای ناپخته، در کلماتی دیگر، نشان داد همچنان همان دیر آمدهای است که میخواهد زود برود. شاید احمدینژاد سخنان 5 ماه پیش رهبر معظم انقلاب مبنی بر نهی زیر سؤال بردن دولت را فراموش کرده باشد، اما درست یک روز پیش از سخنرانی او در صومعه سرا، رهبری در جمع خانوادههای شهدا، همگان را از بازی کردن در نقشه دشمنان برحذر داشتند. ایشان با اشاره به شکست نقشههای دشمنان برای «تابستان داغ 97» از همگان خواستند «مراقب باشند میدان را برای دشمن آماده نکنند.» ایشان همچنین تذکر دادند که ممکن است امریکاییها برای سال 98 هم نقشههایی داشته باشند. آیا احمدینژاد با بیان مطالب دور از واقعیت، به راستی مراقب است تا میدان برای دشمن آماده نشود یا عکس این مطلب عمل میکند؟ در حقیقت به نظر میرسد معجزه هزاره، حالا اگر چه در مقام انتقاد رئیس جمهوری را خطاب قرار داده اما در پس ذهن خود فراسوی قوه مجریه را مد نظر دارد چنان که پیش از این دستگاه قضایی را نیز آماج تهمتها و انتقادها قرار داده بود. آنچه در حال حاضر مشهود است، او خلاف آن مسیری حرکت میکند که رهبری معظم انقلاب نسبت به آن بارها تذکر دادهاند؛ پرهیز از تنش آفرینی و دامن زدن به التهابات داخلی.
دوقطبیای که دیگر وجود ندارد
برخلاف توصیه رهبری مبنی بر آرام نگاه داشتن فضای سیاسی، احمدینژاد پنجشنبه گذشته تلاش کرد دوقطبی تازهای را ایجاد کند؛ دوقطبیای که یک سوی آن روحانی و دولتش و سوی دیگر خود او حضور دارد. این را میتوان از درخواست مناظره از سوی احمدینژاد دریافت. هرچند او این درخواست را با ادبیاتی به غایت ناپسند مطرح کرد، اما بار دیگر نشان داد که او همچنان نان سیاست خود را در یک فضای دوقطبی میجوید. البته پر بیراه هم نمیگوید، زیرا چه در سال 84 و چه در انتخابات 88، احمدینژاد همواره سیاست ورزی خود را با خلق یک دوقطبی و ایجاد هیجان سیاسی در مردم دنبال کرد. به عبارت سادهتر، او همواره بیش از آنکه به فکر عرضه برنامههای خود باشد، یا امروز به فکر پاسخگویی درباره کارنامه خود باشد، سعی میکند با حمله به رقیب خود را مصون از پاسخگویی قلمداد کند.
در حاشیه سفر احمدینژاد به استان گیلان
البته درخواست مناظره از سوی او، از عجایب است. زیرا هنوز خاطره تکگوییهای پرتکرار و برنامههای یکطرفه او در ماههای آخر ریاست جمهوری اش از یادها نرفته است. در آن ماهها، به همت عزتالله ضرغامی که رئیس سازمان صدا و سیما بود، تقریباً هفتهای یک بار به تلویزیون میآمد و هرچه دلش میخواست، درباره دستاوردهای دولتهای خود مطرح میکرد. او حتی در مناظرههای انتخاباتی سال 88 که به برافروختن فضا دامن زده بود، از یک فرصت 20 دقیقهای تکگویی در تلویزیون دریغ نکرد. همان طور که حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری در «توئیتر» خطاب به احمدینژاد نوشت: «اگر خاطرشان باشد، یک بار به اسم مناظره در همین تلویزیون ۱۹ دقیقه و ۴۴ ثانیه وقت سفارشی اضافی تک نفره گرفت و از آن نهایت استفاده را کرد. متأسفانه در همیشه بر یک پاشنه نمیچرخد.» اشاره آشنا به اینکه «متأسفانه در همیشه بر یک پاشنه نمیچرخد» ناظر بر این واقعیت است که اگر حمایتهای سیاسی رسمی و غیررسمی از احمدینژاد نبود، او نه در سال 88 و نه بعد از آن، نمیتوانست از این تریبونهای یکطرفه بهرهمند شود.
بوی انتخابات
وقتی رئیسی، قالیباف و جلیلی به مناسبت 16 آذر در دانشگاه حاضر شدند، روزنامه «کیهان» به جای آنکه به این نکته اشاره کند که منتقدان دولت توانستند در دانشگاه حاضر شوند و نقدهای خود را بیان کنند، نوشت که این چهرهها با همین فرمان، باید از همین حالا به فکر انتخابات باشند و خود را برای سال 98 تجهیزکنند. به نظر میرسد احمدینژاد زودتر از سه چهره مورد اشاره، نصیحت کیهان را به گوش گرفته و اسب خود را برای انتخابات آتی زین کرده است. او در حمله به دستاوردهای روحانی، مانند بسیاری از اصولگرایان از برجام آغاز کرده و مدعی شد همه قطعنامههای علیه ایران در دولت او - چه شورای حکام و چه سازمان ملل - به دلیل سیاستهای روحانی در مذاکرات هستهای از 80 تا 83 بوده است. او حتی ادعا کرد که در دولت او، غربیها حقوق هستهای ایران را پذیرفته و حتی امضا کرده بودند. البته او توضیح نمیدهد چطور او وقتی توانست برای حقوق هستهای ایران از غربیها امضا بگیرد، نتوانست مانع امضای قطعنامههایی که آنها را کاغذ پاره میخواند شود؟ چرا آنجا نفوذ داشت، اینجا نداشت که حالا وزیر خارجه امریکا و نماینده این کشور در سازمان ملل، حسرت وجود آن قطعنامهها را بخورند و بگویند قطعنامه 1929 بسیار صریحتر و بهتر خواستار محدودیت موشکی ایران بود تا قطعنامه 2231 برجام که این محدودیتها را رفع کرده است.
با این وصف مروری بر اتفاقات و اقدامات پیرامون احمدینژاد نشان از آن دارد که وی هم در جلب افکار عمومی و هم در کسب نظر مساعد برای بازگشت به عرصه سیاست رسمی ایران شانس چندانی ندارد، چه برخلاف ادعاها و انتقادهایی که امروز علیه دولت روحانی دارد، اطرافیان سابقش نیز دل و دماغ دفاع از کارنامه او را ندارند چرا که بحرانهای ایجاد شده در حوزه سیاست خارجی و تحمیل چندین قطعنامه علیه ملت ایران در کنار تنشزاییها در حوزه سیاست داخلی و بحرانهای صندوقهای بازنشستگی، وضعیت بیکاری و رشد اقتصادی منفی و پروندههای فساد بزرگی مثل پرونده نفتی را از یاد نبردهاند. مضاف بر پروندههای مفتوح او در دادگاه در حال حاضر سه نفر از معاونانش به جرم فسادهای مالی حکم حبس دارند. اما گویا احمدینژاد به جای پاسخگویی فرار به جلو را انتخاب کرده چرا که ظاهراً او خود نیز دیگر به فکر سیاستورزی در چارچوب رسمی جمهوری اسلامی ایران نیست و در انتظار بهاری ناکجا آبادی است که تلاش دارد در مسابقه اتهامزنی و تنشآفرینی از رسانههای فارسی زبان خارج از کشور عقب نماند. راهکارهای احمدی نژاد و بهار وعده داده شده او این روزها خیلی شبیه ناکجاآبادی است که رسانه های خارجی درباره ایران تصویر می کنند.
مردم با این طناب به چاه نمیروند
حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا نیز در یادداشتی در همینباره نوشته است: محمود احمدینژاد رئیس دولتهای نهم و دهم، رئیس جمهوری ایران را با ادبیات خاصی دعوت به مناظره میکند. اینکه او در این شرایط به چه دلیلی چنین خواستهای را مطرح میکند، میتواند علت انتخاباتی داشته باشد. با نزدیک شدن به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برخی از جمله شخص رئیس دولتهای نهم و دهم درصدد هستند که با وارد شدن به عرصه رقابتهای سیاسی نسبت به طرح مسائلی اقدام کنند که در شرایط فعلی در کشور ما، از هیچ جایگاه قابل اعتنا و اعتباری برخوردار نیست.
محمود احمدینژاد در حالی خواهان برگزاری مناظره است که ایرانیان پیش از این هم چنین تجربهای را با او داشتهاند. مناظراتی که در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال 88 برگزار شد و انتقادات و اعتراضات زیادی را در پی داشت، منشأ مشکلات زیادی در کشور شد که تا مدتها تبعات آن در بسیاری از عرصهها باقی ماند. شاید بتوان به جرأت گفت که خیلی از مشکلاتی که در کشور پدید آمده، از همان مناظرهها آغاز شد و نتیجه تلخ آن هم تمام کشور را فراگرفت. بنابراین اگر بنا باشد که با طناب ایشان مجدداً به درون چاه برویم ترجیح میدهیم که آن چاهی نباشد که از سوی ایشان کنده شده است. اکنون که در برابر دشمن مسلط بر مسائل مختلف داخلی و خارجی کشورمان از منظر تبلیغات و فشارهای روانی به مردم قرار گرفتهایم، نیازمند گفتوگوی ملی هستیم تا گروهها و جناحهای مختلف سیاسی بتوانند با گفتمان مشترک سعی در حل مشکلات مردم داشته باشند. اینکه بخواهیم باز هم فضای کشور را متشنج کرده و سعی کنیم که با مناظرههایی که بیشتر شبیه منازعه است، مشکلات مردم را بیشتر کنیم، کاری از پیش نخواهیم برد. اگر بناست که مناظرهای انجام شود باید ما از احمدینژاد دعوت کنیم تا در آن شرکت کرده و پاسخگوی رفتارهای خود در دوره 8 ساله ریاست جمهوریاش باشد؛ اتفاقی که متأسفانه تاکنون رخ نداده و او هم هیچ گاه موظف به پاسخگویی در قبال عملکرد خود نشده است. حال که خود حریف میطلبد بیشتر این فکر را در ذهن میپروراند که وارد عرصه رقابتهای انتخاباتی شده و چون دیگر جایگاهی بین مردم ندارد سعی میکند که با دعوت از رئیس جمهوری مستقر بتواند تریبونی برای مطرح کردن خود دست و پا کند.
آقای احمدینژاد بداند که در سپهر سیاسی ایران، دیگر از جایگاهی نزد مردم برخوردار نیست تا بخواهد با نشستن در مقابل رئیس جمهوری بار دیگر نام خود را از منظر سیاسی مطرح کند. این نوع رفتارها را باید ناشی از نوعی فرافکنی دانست که ایشان به جای اینکه پاسخگوی رفتارهای خود باشد، با زیر سؤال بردن دیگران سعی دارد از پاسخگویی فرار کند. مردم ما کاملاً آگاه و هوشیار هستند و برخی با این نوع ترفندها نمیتوانند کاری از پیش ببرند. هرچند ممکن است که دشمنان نسبت به وجود این مسائل طمع کنند و از اختلافات بهره بگیرند، اما نفعی برای شخص محمود احمدینژاد نخواهد داشت. تنها نفع ماجرا برای او این است که هر صحبتی که از سوی ایشان عنوان میشود، تا مدتها رسانههای بیگانه به عنوان مسأله اصلی به آن پرداخته و خوراک تبلیغاتی آنان خواهد بود.
منبع: روزنامه ایران
چرا به اصل مسئله نپرداختی اگه روحانی جرات مذاکره دارد وارد میدان شود
چرا به در دیوار شاخ و شونه می کشی
خوب اگه قراره وضع به این منوال پیش برود که ما دیگه باید بریم افغانستان و پاکستان زندگی بکنیم
برادر یا نفست از جایی گرم و نرمی در میاد یا از وضعیت جامعه کاملا بی خبری
دو تا از کارایی که دولت شما که ادامه دهنده راه پر خیر و برکت آقایان موسوی ، هاشمی و خاتمی است را نام ببر
من یکی لال میشم
به خدا مردم از دست هر دو حزب به خصوص اصلاحطلبان ذله شدند
بس کنید تو را به خدا .....
چرا در آن زمان حساس با این مرد و افکار او برخورد نشد ؟
لطفا نهادهای نظارتی پاسخگو باشند
که مثل آقای احمدی نژاد سرمان نیاره
که دلار از 1700 شد 3500 از این بیشتر نشه
که فاصله ی طبقاتی رو کم کنه ولی .......
از 3500 رسید 10000 تومان
هر چند قیمت ها رو دلار بیست تومانیه
نابسامان کرد کلا
فقرا و طبقه ی متوسط را فقیر و فقیر تر کرد
و ثروتمندان را بیشتر وبیشتر ثروتمند
سفره خانواده را کوچکتر و کوچکتر کرد
خجالت داره...
خیلی ضایعه ست از عراق و افغانستان عقب بیفتیم
کشورهایی که جنگ داخلی دارن و بسیار ویران
چه بلایی سر ایران آوردیم.....چرا کسی دلسوز نیست
تمام مدارس ساخته شده فرسوده را نوسازی وباز سازی کرد
برای 20 ملیون جمعیت کشور خانه ساخت کدام امپراتوری تا کنون توانسته برای پانصد هزار نفر جمعیت در مدت کوتاه خانه بسازد
راه آهن واتوبان هزار کیلومتری به شیراز وبوشهر یکی از اقدامات اوست
لطفا بروید ولیست پروژه های انجام داده ایشان را با عملکرد ...آقای روحانی مقایسه کنید
عده ای سرشان زیر برف است متاسفانه
کافیست به وضعیت ارز و گرانی و تورم تاریخی و صنعت ورشکسته و توهین کشورهای بی ارزش به کشورمان و بی احترامی به شهروندان و ... نگاهی بیندازیم تا به عمق فاجعه پی ببریم.
پس قطعا بازگشت احمدی نژاد بسیار بسیار به پیشرف کشور کمک میکند.
اصلا چرا این...را نمی گیرند زندانی کنند تا اینطوری... کشور را به چالش نکشد.
بابا اینقدر خودت رو خراب نکن
در ضمن روحانی اگه نمیترسه به جای اینکه همش حواله بده به دولت قبل یه بار رییس دولت قبل رو بیاره و رو در رو باهاش مناظره کنه .
دوستان نگران نباشيد، اينا همش جنگ زرگري و مهندسي شده هستش ...
قدر مسلم اینه که نویسنده ... در این مطلب و شما آفتاب نیوز که این خبر رو در سایت گذاشتی حتما ضدیت با احمدی نژاد دارید خدا شاهده رییس جمهوری دلسوز و خادمی جهادگر و محبوب 95 درصد مردم در همین الان (1397) وجود نداشته و ندارد
گرانی های اخیر بازار و بالارفتن ارز با اطمینان میگم کار دولت روحانی بود دلیل بدبختی مردم همین دولت بود چرا پیشنهاد اقای احمدی نژاد در مذاکره را روحانی قبول نمیکند؟
فقط انگشت شمار اگر میتونید کارهای دولت روحانی رو بگید چیکار کرده ؟
همون مردمی که به روحانی رای دادند 99 درصدشون پشیمونن اون یک درصد هم فامیل و اشناهای روحانی هستن
ولی عملکرد فاجعه بار روحانی حتی روی احمدی نژاد رو هم سفید کرد
آفتاب شاید معنی شرمنده خانواده شدن رو نمی دونه وگرنه این پیام رو منتشر می کرد
رای روحانی بیش از سه الی پنج میلیون نمیشد.!که خیلی هاشونم با هماهنگی سایت اومدن اینجا نظرشونو نوشتن که بگن روحانی رای بالایی داره!!!!!بااون همه پولی که روحانی داد و رای خرید بازم به آرای احمدی نژاد 88نرسید!!! (باتوجه به تعداد واجدین شرایط رای ) ازکی دفاع میکنین؟روحانی که مردم رو بدبخت کرد؟ پراید بخرین40تومن و بگین روحانی مدیر المدیراست!
اگه خوبه پس چرا همه میسوزین و به احمدی نژاد حمله میکنین!!؟
1-انتقامجویی ازقوه قضائیه که یاران باوقارش(مشایی،جوانفکر،بقایی و . . . ) رابه زندان انداخته؟؟؟
2-فراربه جلوبرای لاپوشانی عملکردهای8 ساله اش باکمک گرفتن ازبرخی اقشارمردم(این اقشارهمون طرفدارای عامه وپوپولیست هستند)دراین فراربه جلو!!!جهت همراه کردن بیشترمردم باخودش
3-انتقام ازحکومت به دلیل اینکه ازدایره قدرت وتصمیم گیری کلان مملکتی کنارگذاشته شدن!!!!
فقط یک مطلب میگم شما که این همه ادعای شفافیت دارید چرا چند عکس با نمای بسته منتشر کرده اید که به مخاطب القا کنید تعداد کمی به استقبال ایشان آمده. چرا می ترسید نماهای دیگه جمعیت را نشان بدهید.
بهتر است ترک تحصیل جایگاه کنند .
عزت و احترام بین المللی ، واهمه ی طبیعی و واقعی دولتهای قلدر و مستکبر از قدرت اراده مردم و اقتدار نظامی ایران ، آرامش و آسایش نسبی مردم ؛ برکت و ارزانی و وفور کالاها و چرخیدن دست اقشار مختلف مردم در وادی زندگی شرافتمندانه ، ارزش پول ملی ، و... همه و همه ؛ در زمان دولت فعلی بر باد رفت .
حالا هم دل خوش کرده اند به (بر جام) سرتاپا، (خام) ؛ وامید دارند اروپاییها با چند بانک و تاجر فکسنی با اینها معامله داشته باشند . و faft و.... باج دهی. و آعوش گشایی ، خنده های بی معنی و جلف و وعده های نا( امید ) و نا (تدبیر) انه!!!!!!!! به خورد مردم بیچاره دادن.
واقعاُ زنده باد کیهان ، و پیروز و برقرار باد دکتر احمدی نژاد دلیر ، و عزیز دلهای مردم ، و یاران با وفای ایشان .
دشمنان و بد اند یشانش به راه راست هدایت شوند انشا....
اگر آقای روحانی و احمدی نژاد آزادنه در بین مردم بروند و از مردم بخواهند هر یک از این دو نفر را دوست دارند به نزد آنها بروند آنوقت نتیجه را خواهید دید هر ریس جمهور یدر هر شهری برود ادارات و مدارس را تعطیل میکنند تا به دیدار او بروند اشکالی هم ندارد چون اقتدار نظام را نشان می دهد اما صحبت از محبوبیت است که چه کسی مردمی است و چه کسی صرفا دولتی است حال اگر مناظره ای انجام شود آیا این دولت میتواند از عملکردش در 5 سال گذشته دفاع کند نظر شما چیست ؟ و آیا فکر می کنید احمدی نژاد دستش خالی است و به تهمت هایی که در این 5 سال به او زده شده است نمی تواند جواب دهد قطعا به همه آنها با دلیل جواب می دهد و دلیلش هم حمایتهای بیدریغ مقام معظم رهبری از عملکردش می باشد حتی در دعوای مجلس و دولت مقام معظم رهبری هر دو را سرزنش کرد و در رابطه با مرحوم هاشمی صحبتهای احمدی نژاد را ترجیح داد شما فکر می کنید مردم با این نوشته ها دیروز را فراموش و فقط امروز را میبینند هم به برجام انتقاد دارند چون بدبختشان کرده و هیچ نتیجه ملموسی را حس نمیکنند هر چقدر هم دلیل بیاورید و نه عملکردش در خصوص رفع بیکاری و گرانی و مسکن و ... چون می بینند و عقل دارند که در این 5 سال حتی یک واحد مسکنی هم ساخنه نشد مگر تکمیل کردن همان مسکن مهری که وارث دولت نهم و دهم بود اگر منااظره ای بشود که نمی شود مردم همه چیز را خوب می فهمند گر چه امروز هم می فهمند اما به خاطر شرایط کشور مناظره به صلاح کشور نیست اما تلنگر زدونبه دولت خیلی هم خوب است بلکه به خودشان بجنبند و از ترس هم شده خوب کار کنند
براي تحليل كامل دولت روحاني دو سوال كافيست:
1- دست آورد دولت روحاني چه بوده است؟ (ذكر يك مورد هم كافيست)
2- ما اكنون در كدام بخش مشكل يا بهتر بگوييم بحران نداريم؟ (ذكر يك مورد هم كافيست)
انصافا آقای روحانی کاری کردند که حرف اکثر مردم این که : خدا پدر احمدی نژاد را بیامرزه ...
خدا پشت و پناهش